RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У владі України зробили гучну заяву про "роботу" з Рубаном спецслужб Путіна і підготовку терактів

Російські спецслужби через ряд посередників працюють з людьми в Україні, зокрема, це стосується керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, заарештованого в п'ятницю, 9 березня.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

За його словами, інформація про теракти, які готувалися проти перших осіб держави за допомогою зброї, яку віз Рубан, відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання Рубана і новий план Путіна щодо України

"Я багато разів говорив, що все радикальні сили, і це стосується не тільки України, а й будь-якої країни, навіть не тільки Європи, завжди перебувають у полі зору різного роду спецслужб. І абсолютно реально і зрозуміло, що через низку посередників ФСБ або ГРУ працюють, в тому числі, і з нашими радикалами. Ы це абсолютно нормальна практика для переважної більшості спецслужб світу", - сказав він.

Разом з тим, Тука зазначив, що йому складно відповісти на запитання, чому вибір спецслужб президента РФ Володимира Путіна впав саме на Рубана, і протягом якого періоду часу чекати подальших дій

"Спрогнозувати я не можу, це робота спецслужб. Я не втручаюся в їх діяльність, але в разі необхідності допомагаю. І можу сказати, що я був дуже приємно здивований, коли дізнався, що цю операцію реалізувала людина, з якою я разом з 2014 року провів уже не одну спецоперацію", - підсумував Тука.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Готувалися дев'ять місяців: Тука розкрив декілька гучних деталей справи Рубана.