RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Названо попередню причину пожежі на полігоні ЗСУ під Миколаєвом

Військова прокуратура Південного регіону вважає попередньою причиною пожежі на полігоні ЗСУ Широкий лан у Миколаївській області необережне поводження з паливно-мастильними матеріалами.

Про це йдеться в повідомленні на сайті прокуратури.

Відзначається, що пожежа спалахнула о 03:35 годині ночі 13 березня. Загорілася намет, в якому знаходилися 15 військовослужбовців військової частини А0501.

"За фактом необережного знищення військового майна, що спричинило тяжкі наслідки, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 412 КК України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України", - повідомляють в прокуратурі.

У свою чергу радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook опублікував свідоцтва військового, який вижив після пожежі: "згасла буржуйка. хлюпнув з пляшки рідину. в глибині грубки ще щось жевріло. спалах. на опалювачі загоряється одяг. він починає бігати по намету. другий вихід завалений речами. перекидає пляшку. перекидає буржуйку. вибух".

Також Бірюков зазначив, що за попередніми даними військової служби правопорядку, всі учасники події були тверезі.

Нагадаємо, в результаті пожежі загинув один військовослужбовець. Семеро людей отримали опіки різного ступеня тяжкості.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розгорівся скандал навколо умов проживання на полігоні Широкий лан.