RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Опубліковані яскраві фото та відео випробувань в Україні великих артснарядів власного виробництва

В інтернеті оприлюднили фотографії та відео вогневих випробувань в Україні артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва.

Відповідні знімки розміщені на сайті "Укроборонпрому".

За словами генерального директора "Укроборонпрому" Павла Букіна, новий осколково-фугасний снаряд розрахований для знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів противника, а також - руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів. Він призначений для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем - "Гіацинт".

Букін додав, що у виробництві снаряда, крім ДАХК "Артем", задіяні інші підприємства "Укроборонпрому", відповідальні за створення ініціюючих засобів, вибухової речовини і пороху.

"Кооперація підприємств концерну дозволила в найкоротші терміни освоїти виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ (Збройних сил України, - ред.). Це - важливий крок, який підвищує боєздатність української армії", - сказав він.

Так, виготовлені на ДАХК "Артем" артилерійські снаряди очікує серія випробувань під контролем представників Міноборони. За їх результатами буде розпочате серійне виробництво.

Уточнюється, що випробування пройшли на військовому полігоні в Чернігівській області.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Як повідомляв "Апостоф", раніше в Україні вперше продемонстрували 3D-оглядовий локатор 80К6Т, призначений для видачі цілевказівок засобам ППО.