RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні посилили покарання за педофілію

Верховна Рада прийняла закон про захист дітей від сексуальної експлуатації, в якому встановлюється вік статевої згоди і посилюється відповідальність за педофілію.

У середу, 14 березня, за закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації" (№2016) проголосував 241 народний депутат.

У законі пропонується комплексний підхід щодо вдосконалення законодавства в сфері захисту дітей від сексуальних зловживань і встановлюється чіткий мінімальний вік статевої згоди - 16 років, посилюється відповідальність осіб, які зазіхають на статеву свободу та недоторканність, честь і гідність дітей.

Тепер за сексуальні відносини з особою, яка не досягла 16-річного віку (у чинному законодавстві - "особа, яка не досягла статевої зрілості") здійснені повнолітнім, каратимуть обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Ті ж дії, вчинені близькими родичами або членами сім'ї, або особою, на яку покладено обов'язки щодо виховання потерпілого або піклування про нього, або якщо вони спричинили безплідність чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років або без такого.

Закон вступить в силу з дня його опублікування.

Нагадаємо, в січні в місті Шостка Сумської області був затриманий місцевий житель, який згвалтував двох неповнолітніх дівчаток.