RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Одесі затримали банду викрадачів людей: опубліковані фото і відео з арсеналом зброї

В Одесі затримано чотирьох з шести учасників банди, яка займалася викраденням людей заради отримання грошей від викупів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

До складу угруповання входили вихідці з Кавказького регіону. Поліцейські встановили, що в листопаді 2017 року ці бандити викрали жителя Одеси. За його звільнення зловмисники вимагали у родичів 200 тис. доларів.

Були виявлені учасники банди і особи, які їм сприяли.

"Відповідно до ухвал суду м. Одеса оперативники Департаменту карного розшуку спільно з працівниками оперативних служб поліції Одеської області із залученням кримінальної поліції Вінницької, Житомирської, Миколаївської, Київської, Кіровоградської, Черкаської і Херсонської областей провели понад тридцять обшуків", - повідомляють в поліції.

В результаті обшуків виявлено та вилучено речові докази, транспортні засоби та арсенал зброї. Серед вилученого - кілька пістолетів, автомат, помпова рушниця, кулемет. Крім того, вилучено гранати, одна з яких - саморобна, патрони різного калібру, а також багнет-ножі та наручники.

Четверо учасників банди затримані, двоє - оголошені в розшук.

Шести злочинцям оголошено підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Чотирьом затриманим суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 60 діб - без права внесення застави.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві викраденого бізнесмена звільнили з полону бандитів.