RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Помер останній у світі самець північного білого носорога: на Землі залишилося всього дві представниці цього виду

У Кенії на території заповідника Ol Pejeta померла остання чоловіча особина північного білого носорога. У самця була кличка Судан і йому було 45 років.

Про це повідомляється в Twitter заповідника.

"Всі ми в Ol Pejeta засмучені смертю Судану. Він був відмінним представником свого виду, і ми будемо пам'ятати його за ту роботу, яку він виконав, щоб звернути увагу громадськості по всьому світу на скрутне становище, в якому знаходяться не тільки носороги, а й тисячі інших вимираючих видів в результаті руйнівної діяльності людей", - заявив генеральний директор заповідника Річард Вінь.

Тепер на планеті залишилося всього дві представниці цього виду носорогів - самки Наджин і Фату, які є донькою та онукою померлого Судану.

У заповіднику вважають єдиною можливістю продовження виду - розведення потомства шляхом екстракорпорального запліднення з використанням яйцеклітин самок і збережених сперматозоїдів чоловічих особин. Сурогатними матерями можуть стати самки південного білого носорога.

Білий носоріг є найбільшим представником носорогів і другою за величиною твариною після слона, які проживають на суші. Південні білі носороги живуть в ПАР, Намібії, Зімбабве і Мозамбіку та знаходяться під загрозою вимирання через браконьєрство.

Як повідомляв "Апостроф", американський вчений і еколог Девід Стен назвав тварин, які вимерли на Землі в 2017 році.