RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Ніхто не може допомогти: стало відомо про сумну ситуацію із звільненням журналіста з полону бойовиків ДНР

Бойовики ДНР не погоджуються на обмін журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), якого вони утримують в полоні з червня 2017 року.

Про це повідомив колишній народний депутат України Єгор Фірсов на своїй сторінці в Facebook.

"(Довго не писав, тому що сподівалися на звільнення по одному з каналів комунікації, але він поступово увійшов в глухий кут). Нажаль нічого кардинально нового сказати не можу. У період обміну всіх на всіх обміняти Стаса не вдалось. Ми намагалися спілкуватись з ким тільки можливо. Задіяли як офіційні так і не офіційні канали комунікації, у тому числі церковні, журналістські та політичні. Але на той час, з боку терористів навіть говорити не хотіли про можливість обміну", - повідомляє Фірсов.

Бойовики утримують журналіста на території колишнього заводу, відомого як "Ізоляція". За словами Фірсова, матері Асєєва іноді дозволяють зустрічатися з сином. Бранець бойовиків скаржиться на проблеми зі здоров'ям - його мучать хронічний бронхіт і зубний біль.

"Суд по справі Стаса (звичайно його не можна назвати судом у нормальному розумінні ), постійно переноситься. Розгляд справи і винесення вироку планувалися ще у 2017 році, але процес триває до цього часу", - також повідомив екс-депутат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Асєєву вдалося передати листа матері, уривки з якого були опубліковані в мережі.