RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Перші свідчення очевидців смертельної пожежі в Кемерово: опубліковано аудіо

Охоронець торгового центру "Зимова вишня" в Кемерово, де в неділю, 25 березня, сталася масштабна пожежа з 40 загиблими та 54 зниклими без вісті, розповів, як рятував дітей, хапаючи їх в оберемок, і виносив з будівлі.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

"Я проходив ігрову зону десь за п'ять хвилин до пожежі. В цей момент аніматори і гості готували столики. Там щось відзначали. Були точно свічки, я пам'ятаю. Я відійшов подалі, до гоночної ігрової зони. Я пішов розбиратися з підлітками, які грали, не сплативши. Я зібрав цих десятьох хлопців і дівчат і вигнав їх на вулицю. Як тільки вони вийшли, я раптом побачив, що йде дим звідкись. Виходить, я їх врятував", - розповів він.

За його словами, ситуація була просто жахлива: пожежна сигналізація не спрацювала, ліфти не відключилися, води не було.

"Почалася сильна паніка. Але ліфти чомусь працювали. Пожарка взагалі не спрацювала. Води не було, сигналізації не було. Нещодавно до нас приїжджали, все перевіряли. Я знаю, повинні ліфти відключитися. Але вони працювали, значить все зламалося. Всі кричали і намагались втекти", - поділився працівник охорони торгового центру.

Директор активіті-парку "Круча", розташованого на четвертому поверсі торгового центру, Юлія Богданова вважає, що пожежа - це "стовідсотковий підпал".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали скріншот прощального листування дівчинки, яка зникла без вісті в палаючому торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово.