RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Загроза повеней в Україні: названо проблемні регіони

У зв'язку з приходом в Україну потепління, яке викликає активне танення снігу, на Закарпатті та в Одеській області з'являється загроза повеней.

Про це 28 березня повідомили в ДСНС України.

"Так, за даними Український гідрометцентр, на український ділянці Дунаю біля м. Вилкове Одеської області, у зв’язку з проходженням хвилі водопілля, очікується збереження небезпечних рівнів води, при яких спостерігається затоплення понижених незаселених ділянок міста. Крім того, очікується також формування чергової хвилі водопілля з підйомом рiвнiв води на річках басейнів: Сяну, Днiстра, Захiдного Бугу та Прип'яті. Місцями можливий вихід води на заплаву. До кінця березня на річках Лівобережжя країни, у зв'язку із дощами та сніготаненням, очікується збільшення інтенсивності підйому рівнів води з виходом на понижені ділянки заплав та утриманням води на досягнутих відмітках затоплення заплав. На річках та водосховищах відбуватиметься подальше послаблення й руйнування льодоставу, а на річках Правобережжя - очищення від льоду", - сказано в повідомленні.

Рятувальники рекомендують жителям вказаних регіонів вживати заходів для запобігання затоплень. Також вони нагадують, що підмостовні русла і мостові опори повинні знаходитися під наглядом відповідних служб.

Також наголошується, що за останній тиждень рятувальники більше 10 разів відкачували воду поблизу сіл Бобриця, Крюковщина і Тарасівка Київської області.

"Повеневі процеси вже розпочалися на малих та середніх річках області, що підтверджується незначним підняттям рівнів води по річках Ірпінь, Здвиж, Рось, але на сьогоднішній день критичного виходу води на річкові заплави не зафіксован", - повідомили в ДСНС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше через порив дамби виявилася затоплена дорога між селами Крюківщина та Тарасівка. Очевидці події публікували фото і повідомляли, що люди долають дорогу на гумових човнах.