RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо, що записали в кабінеті у Холодницького: його хочуть звільнити

Глава Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник розповів про підозри щодо керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького, а Генеральний прокурор Юрій Луценко попросив кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів зняти голову САП з посади.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив Луценко.

"У своєму поданні прошу КДКП розглянути питання зняття Н. Холодницька з посади заступника Генпрокурора - керівника САП", - пише генпрокурор.

Також Луценко написав, що в рамках кримінального розслідування, яке розслідується спільною групою ГПУ І НАБУ, в КДКП спрямовані скарги про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків.

У той же час, Артем Ситник, голова Національного антикорупційного бюро, заявив про те, що підозри щодо Холодницького були вже давно.

"Нам періодично приходила інформація про деякі дивних і непояснених діях керівника САП і окремих прокурорів. Чим активніше ми розслідували, тим більше тривожних сигналів надходило. У детективів були припущення, що розслідування свідомо гальмувалися", - сказав Ситник в інтерв'ю ZN.ua.

За його словами, є інформація про цілу низку справ: розкраданнях в мерії Одеси, справи за заявою і. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди, справи, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують з народним депутатом Логвінським; розслідувань, пов'язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідувань, пов'язаних з бізнес-інтересами власника певного великого агрохолдингу.

"По-перше, мова йде про злив інформації про підготовлювані обшуки тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися. По-друге, про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень ... Не тільки про прокурорів. Але про прокурорів - особливо ", - конкретизував підозри глава НАБУ.

Нагадаємо, не так давно антикорупційний прокурор Назар Холодницький виявив в своєму кабінеті пристрій, схожий на прослуховуючий. Він заявляв, що це "якась провокація".