RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Російські дипломати намагалися вивезти членів екіпажу затриманого судна "Норд" з України

У ніч на неділю, 8 квітня, російські дипломати намагалися вивезти з України команду судна "Норд", заарештованого в Азовському морі.

Про це проінформували в Держприкордонслужбі України.

Відзначається, що два автомобіля з дипломатичними номерами РФ прибули на КПП "Гоптівка" для виїзду з України близько 21:00 7 квітня. При цьому, пасажири замість паспортних документів надали свідоцтва на повернення в РФ. Була проведена перевірка, в ході якої встановили, що пасажирами є громадяни України, які працювали на судні "Норд".

За фактом інциденту склали протоколи за статтею про спробу незаконного перетину державного кордону з документами, які не дають права на перетин кордону.

Варто зауважити, що раніше в росЗМІ з'явилася заява судновласника "Норду", де йшлося про те, що Україна нібито дала гарантії переходу команди судна в Крим через Чонгар за російськими документами, І для охорони команди виділили групу прикордонників.

Як повідомляв "Апостроф", 25 березня в Азовському морі затримали риболовецьке судно "Норд" під російським прапором, яке було зареєстровано в анексованому Криму і порушувало порядок в'їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України.

Капітан судна Володимир Горбенко був поміщений під варту, а дев'ять членів його команди оштрафували.