RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Отруєння Скрипаля: з'явилися цікаві подробиці про дії агентів Путіна

Напередодні отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, за ними стежили агенти з Росії.

Про це повідомляють британські газети з посиланням на джерела в спецслужбах Британії і дані закритого брифінгу з розслідування події.

Згідно з отриманими даними, отруйна речовина у вигляді гелю без кольору і запаху була нанесена на ручку вхідних дверях будинку Скрипаля в Солсбері 4 березня.

Перед отруєнням за пересуваннями колишнього розвідника російські агенти стежили два тижні. Днем замаху було вибрано неділю, щоб за вхідні ручку не взявся б стороння людина - листоноша, або хтось інший.

Раніше вважалося, що отрута була нанесена вночі, але тепер є версія, що зловмисник наніс гель днем, коли господарі будинку були відсутні.

Першим за ручку взявся сам Скрипаль і тим самим отримав велику дозу отруйної речовини. Менша частина гелю виявилася на руці його дочки Юлії.

"Кремль хотів, щоб його агенти покинули Велику Британію до того, як можна було встановити, що в Солсбері був застосований "Новачок". Тому вони понизили його токсичність і використовували отруту в формі гелю, а не газу, так як, якщо б Скрипалі вдихнули такий газ, вони б померли дуже швидко ", - повідомило джерело видання Mail on Sunday.

Також наголошується, що зовсім випадково в лікарні, куди госпіталізували Скрипалів, перебували лікарі, які пройшли підготовку допомоги постраждалим від хімічної зброї. Вони використовували як антидот атропін та інші ліки, схвалені британською лабораторією "Портон-Даун".

Раніше стало відомо, що, отрута, яку використалия при отруєнні Скрипаля та його дочки Юлії, є модифікацією "Новачка" з меншою за силою дії.