RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відео перекидання Росією військової техніки до кордону з Україною: волонтери розкрили важливі деталі

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm оприлюднили важливі дані про перекидання Російською Федерацією військової техніки до кордону з Україною.

Відповідна інформація розміщена на сайті InformNapalm.

"8 квітня в публічний доступ вийшло розслідування DFRLab з розбором двох відео. Геолокація в розслідуванні визначена точно, тому ми не будемо на ній зупинятися, а опишемо додаткові деталі, що не потрапили в поле зору зарубіжних дослідників", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з першого відео за кількістю помічених БМП-3 можна зрозуміти, що це техніка зі складу мотострілецької роти. Відсутність іншої техніки роти (КШМ, вантажні авто і т.ін.) вказує на те, що це може бути: навчальний марш-кидок; перегін своїм ходом з залізничної станції нової техніки в пункт постійної дислокації; перекидання на полігон.

"Визначено, що техніка слідує через населений пункт Великий Довжик у напрямку до Кузьмінського полігону. Але це не виключає і варіант перекидання до кордону з Україною. З відео видно, що перед САУ 2С3 "Акація" проходять машини управління артилерійським вогнем... Зверніть увагу, що на першому відео на одній з МТЛБ перед САУ "Акація" на кормі стирчать чотири короткі антени. Це дуже нагадує мобільну систему РЕБ, яка пригнічує керуючий сигнал радіокерованого фугасу", - підкреслили в InformNapalm.

За даними волонтерів, ще одним тривожним сигналом є або повністю, або частково замазані бортові номери на деяких БМП-3.

"За недотертим бортовим номерам з високим ступенем ймовірності можна стверджувати, що БМП належить 102-му або 103-му механізованому полку 150-ї мотострілецької дивізії, яка дислокується в населеному пункті Персіановка (тимчасова польова дислокація, ППД - в Новочеркаську). У свою чергу цей населений пункт недалеко від Петрівки і Великого Довжика", - уточнили волонтери.

У InformNapalm додали, що багато експертів прогнозують можливе загострення бойових дій на Донбасі в весняний період. Так, російські війська під прикриттям навчальних марш-кидків можуть перекидати додаткове озброєння і техніку для посилення 1-го і 2-го Армійських корпусів на окупованій території України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Ростовській області поблизу українсько-російського кордону зафіксували скупчення танків.