RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Бойовики продовжують грубо порушувати перемир'я на Донбасі: у сил АТО багато поранених

За понеділок, 9 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 35 обстрілів позицій сил АТО, троє українських бійців отримали поранення.

Про це на своїй Facebook сторінці повідомив прес-центр штабу АТО.

Зокрема, за інформацією прес-центру, на Донецькому напрямку з забороненої Мінською угодою 122 мм артилерії бойовики обстріляли позиції українських військ в районі Широкино і Лебединського, а з 120 мм мінометів - двічі поблизу Водяного. Також по захисникам Лебединського агресор відкривав вогонь з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Українських бійців в районі Широкино, Талаківки, Кам'янки, Опитного, Мар'їнки, Водяного та Авдіївки обстрілювали з гранатометів різних систем. Крім цього, великокаліберні кулемети окупанти застосували в районі Пищевика і Кам'янки, озброєння БМП - поблизу Водяного, снайперську зброю - неподалік Пісків, а зі стрілецької зброї обстрілювали сили АТО біля Гнутове, Первомайського, Невельського, Пісків, Павлополя і шахти "Бутівка".

Крім того, на Луганському напрямку з гранатометів і великокаліберних кулеметів вогонь вівся по укріпленнях українських військ поблизу Луганського. Також під обстріл з гранатометів потрапили позиції неподалік від Світлодарська і Катеринівки.

Повідомляється також, що в результаті ворожого вогню троє українських воїнів отримали поранення. Постраждалі доставлені в лікувальні установи, їм надана необхідна медична допомога.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтер розповів про потужний удар по бойовиках "ДНР" на Світлодарській дузі.