RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В ЄС затримали координатора груп тітушек, на якого працював Крисін

У Франції Інтерпол затримав Армена Саркісяна, якого українські силовики вважають організатором груп "тітушек" під час Революції Гідності.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

За словами міністра, підконтрольне йому відомство отримало офіційне підтвердження затримання Саркісяна у Франції.

"Французькі колеги на наш запит затримали Саркісяна. Правда, він представився громадянином Вірменії, хоча український паспорт у нього також є і він його отримав раніше, ніж вірменський", - сказав Аваков.

Підозрюваний був затриманий на дорозі під час перевірки документів. До нього обрано запобіжний захід - особисте зобов'язання виконувати всі судові приписи до 19 травня. До цього часу Генеральна прокуратура України повинна надіслати документи щодо екстрадиції Саркісяна в Україну.

За версією слідства, Саркісян був одним з організаторів груп "тітушек", які нападали і вбивали людей під час Євромайдану. Група під його керівництвом здійснила вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, а нещодавно заарештований Юрій Крисін був його "підлеглим".

Нардеп Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook опублікував схему, яка ілюструє роль Саркісяна в організації розстрілів активістів.

Також Саркісяна підозрюють в організації вибухів і інших злочинів.

Крім того, затриманого пов'язують з колишнім нардепом Ігорем Іванющенком.

Як повідомляв "Апостроф", Дарницький районний суд обрав запобіжний захід Юрію Крисіну і Сергію Чемесову у вигляді утримання під вартою.