RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Стало відомо про героїчну загибель бійця АТО на Донбасі: з'явилося фото військового

На Великдень, 8 квітня, в зоні АТО на Донбасі героїчно загинув український військовослужбовець, прапорщик ЗСУ Володимир Майборода.

Про це розповіли в прес-службі 24-й ОМБр імені короля Данила.

Відзначається, що відважний воїн пішов боротися за незалежність України на Донбас у 2014 році, бився на таких небезпечних позиціях як промзона Авдіївки, шахта Бутівка, "Орел" і інші.

8 квітня 50-річний Май разом зі своїми бійцями знаходився в "секреті" неподалік від Жованки-Зайцеве, - близько 16:00 він помітив декількох бойовиків угруповання ДНР, які збиралися застати зненацька українських військових. Коли він спробував підібратися до диверсантів, то підірвався на міні, прогриміло два вибухи, які налякали бойовиків, - вони кинулися бігти. Навздогін їм відкрили кілька автоматних черг, внаслідок чого загинуло двоє терористів, а ще троє були поранені.

Побратими Майбороди сподівалися, що він поранений або потрапив в полон, цілий тиждень шукали його, ризикуючи потрапити під обстріл противника, перехоплювали ворожі переговори, і лише 13 квітня дізналися з сепаратистських ресурсів в мережі, що бойовики ДНР знайшли тіло українського військового з боку своїх позицій.

"Згідно з озвученими даними, комвзводу підірвався на протипіхотній міні - але, навіть стікаючи кров'ю, досвідчений розвідник зумів відповзти від місця вибуху, замаскувавши свій слід так, що ворог не зміг його знайти. На жаль, не змогли його знайти і побратими... в результаті отриманої під час вибуху контузії він, ймовірно, втратив орієнтацію і відповзав в протилежному від своїх окопів напрямку, що дуже ускладнило пошуки", - йдеться в повідомленні.

Переговори з терористами зайняли кілька днів, після чого 15 квітня на КПВВ "Мар'їнка" військовослужбовці змогли отримати тіло травня від представників Цивільно-військового співробітництва ЗСУ (СІМІК).

У загиблого військового залишилися дочка і дружина.

Як повідомляв "Апостроф", одним із загиблих 8 квітня під Зайцеве бойовиків був Євген Красильников.