RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Арешт в Італії бійця АТО: стало відомо про спробу втручання в справу Росії

Слідчі Російської Федерації хочуть допитати бійця антитерористичної операції (АТО) на Донбасі Віталія Марківа, якого заарештували в Італії за підозрою у вбивстві журналіста Андреа Рокелле поблизу Слов'янська в травні 2014 року.

Про це в середу, 18 квітня, під час виступу у Верховній Раді заявив нардеп, координатор батальйону ім. Кульчинського Національної гвардії України (НГУ) Андрій Антонищак, повідомляє "Новинарня".

"4 квітня Віталій Марків повідомив про отримання італійською стороною запиту від Російської Федерації про надання міжнародної правової допомоги в порушенні кримінальної справи у зв'язку із загибеллю російського журналіста Миронова під Слов'янськом... Разом з італійським журналістом Андреа Роккеллі. За словами Віталія Марківа, в запиті мова йде про бажання російської сторони допитати нацгвардійця в якості свідка", - сказав він.

Так, нардеп нагадав, що під час обстрілу під Слов'янськом у 2014 році, крім Андреа Рокелле, був убитий і російський журналіст Андрій Миронов, який перебував там в якості перекладача.

Разом з тим, Антонищак наголосив, що і Рокелле, і Миронов потрапили на територію Донбасу незаконно: акредитацію від Служби безпеки України вони не отримували.

Як повідомляв "Апостроф", раніше були зібрані докази, які підтверджують невинуватість бійця української Нацгвардії Віталія Марківа у вбивстві італійського кореспондента Андреа Роккелі.