RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Ситуація на Донбасі продовжує загострюватися: в силах АТО озвучили подробиці

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі здійснили 50 обстрілів позицій українських військових.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, терористи застосували зброю, заборонену Мінськими угодами.

"Зокрема, на Донецькому напрямку із заборонених 120 і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляні захисники шахти "Бутівка", Невельського і Новотроїцького. Крім цього, під вогонь з 120-мм мінометів потрапили наші позиції поблизу Миколаївки, а 82-мм міномети і гранатомети противник застосував у районі Песків і Водяного", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що терористи також обстріляли позиції захисників Талаківки, Гнутового, Богданівки, Авдіївки, відкривали вогонь поблизу Опитного, Водяного, Талаківки, Лебединського, Верхньоторецького, Мар'їнки, Кам'янки і Широкиного.

Крім того, під обстріл потрапили позиції сил АТО на луганському напрямку.

"У результаті ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення. Ще один наш захисник - отримав бойове травмування. Постраждалі доставлені в лікувальні установи, їм надана необхідна медична допомога", - додали в штабі АТО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в окупованій Горлівці Донецької області з'явилися листівки із закликами до бойовиків "ДНР" здаватися українським військовослужбовцям.