RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Український прокурор виявився екс-бойовиком ДНР: опубліковано фото і подробиці

Правоохоронці Донецької області виявили, що один із співробітників місцевої прокуратури раніше співпрацював з бойовиками терористичної "ДНР".

Про це в Facebook повідомляє прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

За словами Бондаренка, вказаний чоловік, працюючи держслужбовцем виконавчої служби ГУ юстиції Донецької області спробував свої сили на конкурсі для працевлаштування в органах прокуратури в 2016 році. За результатами конкурсу був працевлаштований прокурором з 2017 року.

Тепер же встановлено, що в 2014 році цей держслужбовець тривалий проміжок часу здійснював збройне патрулювання блокпостів т.зв. "ДНР" для протидії підрозділам МВС і Збройним силам України.

Прокуратурою Донецької області співробітнику прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь в непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. На даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

В ході досудового розслідування будуть відпрацьовані можливі версії причетності цієї людини до скоєння інших злочинів передбачених законодавством, зокрема, наявність складу злочину по ст. 114 КК України (шпигунство).

Як повідомляв "Апостроф", в Слов'янську Донецької області правоохоронці затримали трьох колишніх бойовиків так званої ДНР.