RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На адмінкордоні з Кримом затримали людину Путіна: названо прізвище

У понеділок, 23 квітня, на КПВВ "Чонгар" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом затримали українку, яка в якості довіреної особи президента Росії Володимира Путіна збирала підписи на його підтримку.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник Генеральної прокуратури України Юрій Луценко.

Відзначається, що затриману звинувачують в скоєнні державної зради, - будучи громадянкою України, вона організувала на території анексованого Криму збір підписів на підтримку Путіна як кандидата на виборах президента Росії 2018 року.

"Дана громадянка України, беручи участь в офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території АР Крим та м.Севастополь виборів президента РФ, надала сприяння РФ і неурядовій всеросійській громадській організації "Волонтери Перемоги" в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності України", - написав Луценко.

За словами Генпрокурора, зараз затриманій готують повідомлення про підозру.

Незважаючи на те, що в ГПУ не назвали ім'я затриманої, ймовірно мова йде про голову кримського відділення всеросійського громадського руху "Волонтери Перемоги" Олену Одновол.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські "прикордонники" на КПВВ "Чонгар" затримали українця Олександра Стешенка.