RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо ім'я бійця АТО з Чернігова, який загинув під Дебальцевим: опубліковано фото

У Чернігові 25 квітня попрощаються з бійцем АТО Андрієм Лебедєвим, який ще в січні 2015 загинув в районі Дебальцево і був похований як невідомий солдат під Дніпром.

Про це повідомляється в співтоваристві "Остання шана" в Facebook.

"Лебедєв загинув 29 січня 2015 року при відображенні танкової атаки противника на блокпосту біля Дебальцевого (в районі міста Вуглегірськ) Донецької області. Через місяць він мав демобілізуватися ... На момент загибелі Андрію було 34 роки", - наголошується в повідомленні.

Лебедєв був родом з Ярославля (РФ). У 1983 році його родина переїхала до Чернігова. Повідомляється, що у нього був складний характер, через що довелося змінити кілька шкіл. Після закінчення школи Лебедєв отримав професію електрика високовольтних ліній. Проходив строкову службу в одній з частин НГУ в Сімферополі по військовій спеціальності кулеметник. Після служби в армії, з 2001 року працював експедитором на чернігівському складі керамічного посуду.

На Донбас Лебедєв вирушив ще в квітні 2014 року з першою хвилею мобілізації. Воював в 1-му відділенні 2-го мотопіхотного взводу 1-ї мотопіхотної роти 13-го ОМБ "Чернігів-1" під позивним "Птаха". У серпні 2014 був нагороджений грамотою військового командування ЗСУ. Як кулеметник пройшов першу (луганську) ротацію батальйону з 9 травня по 3 листопада 2014 року. А через кілька місяців в бою за Вуглегірськ Лебедєв потрапив під обстріл на блокпосту.

За свідченням очевидця бою, Андрій і кілька його соратників потрапили в полон до абхазького угруповання "П'ятнашка", і після допиту його вбили. Вдома на нього чекали мама і цивільна дружина. Своїх дітей у нього не було.

До травня 2016 Лебедєв вважався зниклим без вести, але потім рішення суду його визнали загиблим. Виявилося, що боєць був похований на Краснопільському кладовищі під Дніпром і тільки недавно його вдалося ідентифікувати.

Прощання з Лебедєвим пройде в 11.00 у Катерининській церкві в Чернігові.

Як повідомляв "Апостроф", під час виконання бойових завдань на території Донецької області загинув підполковник ЗСУ Дмитро Щєпцов.