RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стало відомо про затримання в Німеччині екс-депутата Ради

У Німеччині затримали колишнього голову правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа", екс-депутата Верховної Ради Дмитра Крючкова.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Національне антикорупційне бюро України.

"14 квітня на території Німеччини затримано голову правління ПрАТ "ХК "Енергомережа", якого підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України. Національне бюро готує пакет документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного до України, який найближчим часом буде передано компетентним органам Німеччини", - повідомили в НАБУ.

Крючков є фігурантом у справі про присвоєння 346 млн. гривень "Запоріжжяобленерго", понад 60% акцій якого належить державі. Влітку 2016 року НАБУ оголосило екс-депутата в розшук.

Крючков обирався народним депутатом п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше САП і НАБУ повідомили про підозру голові Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в незаконному збагаченні на 10 млн грн і декларуванні недостовірних даних.