RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Бойовики серйозно загострили ситуацію на Донбасі: у сил АТО великі втрати

У середу, 25 квітня, через обстріли бойовиків на Донбасі були поранені вісім українських військовослужбовців, ще троє - отримали бойове травмування.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Відзначається, що всього за добу бойовики здійснили 76 обстрілів позицій українських захисників і продовжують застосовувати зброю, заборонену Мінськими домовленостями.

Зокрема, на Луганському напрямку з реактивних систем залпового вогню, а також 152 мм артилерії, мінометів калібру 120 мм і озброєння танка бойовики обстріляли українські укріплення поблизу Новолуганського. Також 152 мм артилерію і 82 мм міномети противник застосував поблизу Світлодарська, 122 мм артилерійські системи, 120 і 82 мм міномети і БМП - під Луганським і Новгородським, 122 мм артилерію - в районі Зайцевого, а 120 і 82 мм міномети - неподалік Троїцького. Крім цього, по захисникам Новозванівки вогонь вівся з 120 мм мінометів, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів, під Новоселівкою - з танка, мінометів калібру 82 мм, гранатометів і озброєння БМП, а також зі стрілецької зброї - в районі Малинового.

На Донецькому напрямку із заборонених 120 мм мінометів і гранатометів обстріляні захисники Верхньоторецького, шахти "Бутівка", Водяного і Гнутового. Також з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисникам Авдіївки, з озброєння БМП - під Талаківкою, Богданівкою і поблизу шахти "Бутівка", з гранатометів - біля Кам'янки, з великокаліберних кулеметів - поблизу Павлополя, Гнутового, Славного, Красногоровки, Невельського, Верхньоторецька і Пісків, а зі стрілецької зброї - по захисникам Широкиного, Лебединського, Гнутового і Пищевика. Крім цього, в районі Талаківки і Гнутового - бойовики застосували протитанковий ракетний комплекс.

За інформацією штабу, 11 постраждалих воїнів оперативно доставили в лікувальні установи і надали медичну допомогу.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", під час виконання бойових завдань на території Донецької області загинув підполковник ЗСУ Дмитро Щєпцов.