RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

З'явилися дивні подробиці про затримання українця на адмінкордоні з Кримом: опубліковано відео

Місцезнаходження українця Олександра Стешенка, який був затриманий російськими окупантами на адміністративному кордоні Криму, на даний момент невідомо.

Про це повідомляє Крим.SOS.

Адвокат затриманого українця Айдер Азаматов вже побував в декількох кримських судах, управлінні ФСБ, управлінні прикордонної служби та безпосередньо в самому спецприймальнику, де знаходився Стешенко до останнього часу.

"Сьогодні (25 квітня, - прим."Апострофа") я відвідав Київський і Залізничний райсуди Сімферополя, щоб ознайомитися з матеріалами адміністративної справи щодо Стешенка, якщо там такі є. Також головне управління ФСБ по Криму, де в черговій частині відповіли, що у них такої людини немає, а за затриманих на адмінкордоні відповідає Управління прикордонної служби. У відділі дізнання Управління прикордонної служби сказали, що про цю людину вони нічого не знають і претензій, затримань або арешту до Стешенка не застосовували", - розповів він.

При цьому, в спецприймальнику, де Стешенко відбував адміністративний арешт, адвокату сказали, що раніше людина з таким прізвищем знаходилася у них, але більше її немає. Як з'ясувалося, у вівторок, 24 квітня, Олександра Стешенка вивезли із спецприймальника в невідомому напрямку, імовірно співробітники ФСБ.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 23 квітня, на КПВВ "Чонгар" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом затримали українку, яка в якості довіреної особи президента Росії Володимира Путіна збирала підписи на його підтримку.