RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Заманюють у пастку: стало відомо про хитрий план Путіна з перекиданням російських військових на Донбас

Найближчим часом Кремль планує перекинути на окуповану територію Донбасу підрозділи 45-ої окремої гвардійської бригади спеціального призначення Повітряно-десантних військ (ПДВ) Збройних сил (ЗС) РФ і 11-ої окремої бригади ПДВ ЗС РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив військовий експерт, координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук.

За його словами, особовий склад цих окремих підрозділів буде складатися з найбільш професійних і підготовлених військовослужбовців, які мають значний досвід бойових дій, а саме - не менше двох відряджень у зону бойових дій.

"Головним завданням даних окремих підрозділів ЗС РФ буде будь-якими можливими способами спровокувати підрозділи ЗС України на наступальні дії і просування вглиб території ОРЛО з метою подальшого максимального знищення кількості українських військовослужбовців російськими окупаційними військами і проведення швидкої контратаки, як відповіді на "агресивні дії української сторони", для взяття під свій контроль додаткових районів території Луганської області", - зазначив Тимчук.

Він додав, що основна мета, яку ставлять у Москві під час проведення даної операції - не створення "картинки" для російської пропаганди, а максимальне зниження морального духу українських військовослужбовців шляхом одномоментного знищення в великій кількості особового складу ЗС України, а також швидкий прорив російських окупаційних військ у глибину підконтрольної українській стороні території Луганської області з подальшим закріпленням на нових позиціях.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США гостро відреагували на загострення ситуації в зоні військового конфлікту на Донбасі в зв'язку з постійними обстрілами бойовиків.