RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Стало відомо про серйозні проблеми бойовиків ДНР

В армійських підрозділах терористичної "ДНР" спостерігається істотний некомплект живої сили.

Про це у своєму Facebook повідомляє нардеп і військовий експерт Дмитро Тимчук.

"Командири частин і підрозділів "1 АК ДНР" постійно доповідають вищестоящому командуванню про укомлектованість ввірених їм структур на рівні не менше 95%. В той час, як в реальності некомплект по особовому складу в середньому становить 40-60%.

Так, в 9 омсп мп по підрозділам некомплект варіюється від 25% до 60%. У 100 омсбр - від 35% до 70% (єдиний повністю укомплектований підрозділ в цій бригаді - взвод БПЛА в реальності - оціните жарт гумору - не має жодного БПЛА, якщо не брати до уваги подарованого в 2017 р російським "благодійним фондом" громадянського безпілотника). В 1 омсбр некомплект - від 35% до 60%. І т.д.", - пише Тимчук.

За його словами, взвод ППО ТБ в\ч 08819 і зовсім укомплектований лише на 5%.

Проблема посилюється низькими морально-психологічними і бойовими якостями бойовиків.

"Проведені на замовлення російських радників соцдослідження показали, що 65-80% особового складу відносяться до 3 і 4 категорії, тобто з низьким моральним духом, психологічними проблемами, в першу чергу на ґрунті наркоманії та алкоголізму.

У підсумку, ситуацію для російського окупаційного командування на Донбасі рятують лише підрозділи ЗС РФ і добірні підрозділи російських найманців, в т.ч. з ПВК", - резюмує експерт.

Раніше Тимчук повідомляв про ймовірну появу на Донбасі двох підрозділів аеромобільних військ ЗС РФ, які за задумом Кремля можуть бути використані для здійснення провокацій проти українських військових. Читайте в про це в колонці на "Апострофі": Путін мститься Заходу і готує неадекватну відповідь на Донбас.