RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Сильні грози вдарять по спеці: з'явився свіжий прогноз погоди в Україні

У суботу, 5 травня, в Україні буде ще спека, але вже в неділю, 6 травня, температура повітря в ряді регіонів знизиться, очікуються грози.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко.

"Атмосферний фронт грозовими дощами послабить спеку до +22+28 градусів. Більшість областей ще будуть перебувати в зоні високої температури повітря, +26+32 градуси", - зазначила вона.

За словами Діденко, в неділю, 6 травня, спека відступить із заходу, півночі і центру країни, вдень - +21+27 градусів. Послаблення спеки прийде з локальними грозовими дощами.

На півдні і сході України 5-6 травня ще буде залишатися гаряче сухе повітря, +26+32 градуси. Свіжіше стане тільки 8 травня.

"У Києві 5 травня буде спекотно і сонячно. Однак наші голови можуть вже відчувати наближення зміни погоди, яке очікується 6 травня. У неділю в столиці спека "з'їде" до +23 градусів. Короткочасні дощі з грозами і поривчастим вітром також вірогідні в Києві в неділю", - підсумувала синоптик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптики озвучили прогноз погоди на травень в Україні. За їхніми словами, "африканська спека" накриє країну під кінець місяця: стовпчики термометрів піднімуться до + 28...+ 30 °С.