RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Будемо проріджувати їх ряди: названо кілька причин активізації боїв на Донбасі

Військовий експерт і блогер Олексій Арестович вважає, що існує відразу кілька причин загострення ситуації на сході України.

Про це він заявив "Апострофу".

"Швидше за все, на Донбасі відбулася ротація російських військ і російського командування: заїхали хлопці з Далекого Сходу, а вони зазвичай запопадливі. За чотири роки ми зрозуміли, що далекосхідна ротація - це завжди загострення. Будь-яка ротація - це загострення. Але далекосхідна - особливо, тому що багато [етнічних] українців. Ну і ще буряти. А буряти з українцями - вибухова суміш", - сказав Арестович.

За його словами, новим командирам найманців треба якось заробити грошей, і вони женуть війська вперед.

"По-друге, це просто початок військових дій. Там же зараз все розцвіло - так звана "зеленка", яка повністю змінює характер бойових дій, тому що дає додаткові можливості. У неділю, наприклад, була засідка на наші війська. З голого лісу або поля розвідувально-диверсійній групі дуже важко засісти в засідку, щоб когось атакувати. А зараз це набагато легше, тому всі розвідувальні групи почати "ловити" один одного", - сказав експерт.

Він додав, що артилерійським військам також набагато легше ховатися тощо. Тобто це зміна погоди, новий сезон. Ось дві основні причини.

"По-третє, є загальнополітична ситуація: переговори [помічника президента РФ Владислава Суркова зі спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом] Волкером провалилися, ніхто не збирається миритися і вводити миротворців, інавгурація Володимира Володимировича, Росію "ображають" у Сирії. У росіян же є така установка: "Якщо нас б'ють в Сирії, ми відповідаємо в Україні". Значить, будемо проріджувати їх ряди, як і раніше", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбас заїхали нові хлопці з Росії: три причини загострення війни.