RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Затримання окупантами українського судна біля Криму вилилося в кримінальну справу

Прокуратура почала кримінальне провадження у справі про незаконне затримання російськими прикордонниками екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041" біля берегів окупованого Криму.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті прокуратури Криму.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі членів екіпажу риболовецького судна "ЯМК - 0041" за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням зброї і погрозою застосування насильства, а також захоплення зазначеного морського судна представниками незаконно створених органів на тимчасово окупованій території півострова Крим ", - йдеться в заяві.

Також наголошується, що досудове розслідування проводиться слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Попередня правова кваліфікація кримінальних злочинів ч. 2 ст. 146, (незаконне позбавлення волі) і ч. 2 ст. 278 (викрадення або захоплення корабля) КК України.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що прикордонні сторожові кораблі ЧФ РФ з 30 квітня почали масово зупиняти в Азовському морі і Керченській протоці судна, які прямують в Україну.