RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У переддень 9 Травня СБУ прийшла з обшуками до керівників забороненої Компартії: опубліковано фото

В рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні у справі про захоплення державної влади, співробітники СБУ провели обшуки у керівників забороненої Комуністичної партії України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У ході розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади. Слідством також отримано інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в результаті обшуків були виявлені агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного режиму, які планувалося поширювати 9 травня, "щоб дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в державі та спровокувати силові сутички між активістами громадсько-політичних об’єднань".

Нагадаємо, в неділю, 29 квітня, пильних жителів Києва стривожили червоні прапори з серпами і молотами в центрі столиці, на Хрещатику.