RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На Прикарпатті в лікарні побили медиків: опубліковано відео

В районній лікарні Калуша, Івано-Франківської області, родичі однієї з пацієнток напали на персонал і побили медиків, які нібито не поспішали надавати допомогу жінці, яка лежала без свідомості.

Про це повідомляє ТСН.

Постраждала санітарка Тетяна Луцан стверджує, що на світанку двоє чоловіків і жінка привезли в лікарню родичку без свідомості, яка після святкування наковталася таблеток. Пацієнтку поклали на носилки, перевезли в оглядову і стали викликати лікаря з реанімації. На відео видно, що це зайняло не більше трьох хвилин. "У нас часом, як не можемо додзвонитися до реанімації, ми біжимо кликати лікаря. Я як раз вибігла з кімнати, щоб швидше було", - розповіла жертва нападників. Чоловік пацієнтки кинувся навздогін. "Він відразу почав бити. Хотів в живіт, я вивернулася, він потрапив в стегно", - розповіла санітарка.

Її кривдника відволік охоронець - і поплатився за це розбитим носом. Чоловік зараз на лікарняному і спілкуватися з журналістами не хоче. Нападника немає в місті, але його версію подій погодився озвучити брат, який теж був у лікарні і все бачив. Він стверджує, що медики зволікали з наданням допомоги. "Може, навіть півгодини нікого не було. І стояли ті чергові просто в коридорі, навіть не перевірили, жінка дихала чи", - говорить він і наполягає, що санітарку ніхто не бив, а нібито просто відштовхнули.

Тепер всі подробиці інциденту з'ясовуватиме поліція, відкрито кримінальне провадження. Обурені родичі повернулися в лікарню знову, знімали персонал на камеру, погрожували зганьбити в соцмережах. А пацієнтка, через яку виник інцидент, через шість годин пішла додому. "Вранці її оглянув психіатр, дав відповідні рекомендації. Від цих рекомендацій потерпіла і її родичі відмовилися. І вона за бажанням була виписана додому", - розповіла заступник головного лікаря Калуської ЦРЛ Наталія Кінаш.

Чи покарають чоловіка за напад на медиків - ще не відомо. Проте наголошується, що він на рік позбудеться водійських прав і заплатить 10 тисяч гривень штрафу за нетверезе водіння, тому що його зупинили патрульні після другого приїзду в лікарню і з'ясували, що рівень алкоголю в його крові перевищував норму в 10 разів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Одеській області розгорівся гучний скандал через побиття співробітниці мерії на шкільних батьківських зборах.