RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Пожежа в таборі ромів біля Львова: з'явилися подробиці і фото

Погром і пожежу в таборі ромів в смт. Рудно влаштувала група молодих людей спортивної статури.

Про це повідомляє Громадське.Радіо, яке посилається на очевидців події.

Напад на табір ромів було скоєно приблизно о 2 годині ночі. За даними очевидців, його здійснили близько 30 молодих людей спортивної статури в масках. Деяких жителів нібито сильно побили, а потім і підпалили їх житло. Роми залишилися без речей і документів.

Також наголошується, що в цьому поселенні до пожежі жили кілька багатодітних сімей. Їх точне місцезнаходження наразі невідомо. Однак знайомі ромів припускають, що ті не повернуться на колишнє місце проживання.

За словами уповноваженого представника комітету захисту прав людей Михайла Кеньо, деяких ромів після події забрала швидка допомога.

"Тут роми живуть постійно і влітку, і взимку. Минулої осені їх так само, як і зараз, побили і підпалили табір - теж прийшли посеред ночі. Тоді нікого так і не затримали за побиття. Вчора як все відбувалося: ми в одному з таборів збирали дітей, щоб навчити їх читати, а перед цим я заїхав сюди, щоб подивитися чи все в порядку. Побачив, що тут проблема - захворіла дитина, вони всі голодні. Я привіз їм продукти, гроші на ліки і, як виявилося згодом, як щойно я пішов - почався наліт", - розповів він.

Фото: Громадське радіо/Ірина Саєвич

Як повідомляв "Апостроф",активісти організації С14 поставили ультиматум ромам покинути Лису гору і прибрати сліди свого перебування там. Після того як вимоги не були виконані, табір ромів спалили.