RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Українцю загрожує смертний вирок в Ірані

Одеському моряку Андрію Новічкову загрожує смертна кара в Ірані у зв'язку з підозрою у вбивстві колеги.

Про це йдеться в петиції на сайті президента України.

Новічкова вже рік тримають під вартою. Його звинувачують у вбивстві іранського матроса Мохаммада Бахранпура, який випав за борт судна Arezoo. Виявилося, що Андрій останнім бачив загиблого. Крім того, він єдиний не мусульманин на борту.

Зараз Новічков знаходиться у в'язниці Евін у Тегерані. За законами шаріату, Андрія чекає страта. Оскільки справу ведуть перською мовою, обвинувачений не може ознайомитися з матеріалами.

"Справа Андрія Олександровича Новiчкова ведеться перською мовою - якої він не знає. Відповідно, в чому його звинувачують і на підставі яких фактів, Андрій не знає. Під час перебування в ув'язненні померла його мати, якій були потрібні гроші на лікування. Ці гроші Андрій Новачків сподівався заробити в рейсі, виконуючи свої обов'язки", - йдеться в заяві родичів і друзів.

У петиції йдеться про необхідність створення комісії, яка ознайомиться з матеріалами справи, легітимністю судочинства, і звернеться з розкритими фактами до компетентних органів і міжнародних організацій.

Як повідомляв "Апостроф", при дивних обставинах в Атлантичному океані на борту суховантажу Atlantic Harmony загинули кілька українських моряків.