RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Помер один із творців військової розвідки України

В п'ятницю, 11 травня, помер генерал-майор Анатолій Магаляс, який вважається одним з творців військової розвідки України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє генерал-лейтенант запасу, колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Віктор Гвоздь.

"Сьогодні в 11.00 помер генерал-майор Магаляс Анатолій Юхимович, людина, яка разом з Скіпальським Олександром Олександровичем створювала військову розвідку України. Уродженець Тернопільщини, випускник Київського ВОКУ та розвідувальної академії в Москві, все життя присвятив розвідці і на початку незалежності приклав значні зусилля для створення агентурного компонету воєнної розвідки України, за що і постраждав, коли в свій час, розуміючи як професіонал яку небезпеку становить Росія для молодої країни, активізував розвідувальну роботу на російському напрямі. Після звільнення, займався громадською роботою, працюючи в керівництві Об‘єднання ветеранів розвідки", - розповідає Гвоздь.

За його словами, світла пам'ять про померлого збережеться в пам'яті як ветеранів, так і майбутніх поколінь розвідників.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в середу, 2 травня, помер відомий український журналіст Андрій Квятковський.