RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Смертельна ДТП в Білорусі: з'явилися дані про загиблого українця

В результаті страшної аварії за участю дитячої футбольної команди з України, загинув 13-річний підліток з Сум.

Про це повідомив начальник Управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Лантушенко, передає УНІАН.

"На жаль, в цьому ДТП загинув хлопчик з Сум. Мамі вже повідомили. Вона виїжджає в Білорусь", - сказав він.

На даний момент місцева влада розбираються, що це була за поїздка, оскільки офіційно ніякі дитячі футбольні команди на змагання за межі області не виїжджали.

"Попередньо, діти з Сумської області були в неофіційній поїздці нібито для обміну досвідом. Ніхто сумську команду офіційно на змагання за кордон не відправляли. Всього було два або три автобуси з дітьми. За дорученням президента Федерації футболу України Андрія Павелка, в Білорусь також виїжджає голова федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович, щоб на місці розібратися в ситуації і надати необхідну допомогу", - додав Лантушенка.

У той же час, за словами директора Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторії Гробової, на змагання за межі України дітей відправила одна з громадських організацій.

"Є якась українсько-польсько-білоруська рада. За її програмою одна з громадських організацій і відправила наших дітей за кордон. Вони, виявляється, вже п'ять років так їздять. Зараз розбираємося, адже офіційно дозволу на таку поїздку ніхто не давав", - підкреслила Гробова.

Крім того, відомо, що дитяча футбольна команда була збірною, з різних населених пунктів Сумщини, здебільшого з Великописарівського району.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер вранці, 8 березня, на трасі в Бірче Перемишльського повіту (Польща) українці на Ford потрапили в аварію, в якій двоє людей загинули, ще четверо опинилися в лікарні.