RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Відомому російському коміку заборонили в'їзд в Україну: той відповів

Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну відомому російському відеоблогеру і коміку Данилу Поперечному.

Про це на своїй сторінці в Facebook проінформував громадський рух "Відсіч".

Активісти стверджують, що Поперечний висловлювався на підтримку політики президента РФ Володимира Путіна проти України, зокрема, в питанні незаконної окупації Криму. Розглянувши звернення з цього приводу, СБУ прийняла рішення заборонити йому в'їзд в Україну терміном на три роки.

Сам Поперечний негативно сприйняв новину про заборону в'їзду.

"Хотілося б відзначити, що у вас немає навіть найменшого права забороняти мені в'їзд в країну, в якій я закінчив середню школу, в якій живуть мої друзі і однокласники, а також моя мама. Ви, перепрошую, зовсім там й*бу дали зі своїми іграми в вершителів людських доль? Про яку таку "антиукраїнську" позицію взагалі може йти мова?", - написав він.

Відзначимо, що сам Поперечний вже кілька разів виступав в Україні з концертами і добре відгукувався про Київ і українців. При цьому комік відкрито жорстко критикує російську владу. Зокрема, різкі висловлювання він робив в інтерв'ю Юрію Дудю.

Що стосується Криму, то в одному зі своїх виступів Поперечний сказав: "Путін відрубав шматок Криму, скориставшись уразливим становищем України". Даний момент дивіться з 3:50 відео:

Як повідомляв "Апостроф", раніше російську співачку Світлану Сурганову, солістку колективу "Сурганова і оркестр" і екс-солістку групи "Нічні снайпери", не пустили в Україну.