RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У затриманого в Києві пропагандиста Кремля знайшли медаль за захоплення Криму: опубліковано фото

В результаті проведення обшуків в офісах агентства "РИА Новости Украина" і місцях проживання його співробітників, були виявлені державні нагороди Російської Федерації та георгіївські стрічки.

Про це свідчать фото, опубліковані прес-секретарем генпрокурора Ларисою Сарган на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, вирішується питання про затримання керівника агентства "РІА Новини України" Кирила Вишинського і повідомленні йому про підозру в державній зраді. Саме у нього була виявлена російська медаль "За визволення Криму".

"Слідством встановлено, що "Федеральне державне унітарне підприємство" міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні", з метою проведення підривної діяльності проти України, в 2014 році, без передбаченої законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації, створило "Російське інформаційне агентство Новини Україна", - пише вона.

За даними слідства, за допомогою нього протягом декількох років "український медіа-простір наповнювався спотвореною інформацією про події в Україні, в тому числі, всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Російською Федерацією".

Відзначається, що за результатами проведених слідчих і негласних слідчих дій було встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіа ресурсів в Україні.

Слідчі стверджують, що в ході розслідування були отримані докази того, що інформація розміщена на інтернет ресурсі "РИА Новости Украина" містить заклики спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

"В даний час ще тривають обшуки, проте в ході їх проведення вже виявлено значний обсяг доказової інформації, що підтверджує описану протиправну діяльність", - зазначає Сарган.

Після закінчення обшуків буде вирішено питання про затримання особи, яка безпосередньо керувала незаконним інформаційним агентством "РИА Новости Украина" і повідомленні про підозру за ч. 1 ст. 111 КК України.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", вранці 15 травня СБУ прийшла з обшуками в офіс "РИА Новости Украина". Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали журналіста ресурсу Кирила Вишинського.