RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Український в'язень Кремля оголосив голодування: опубліковано фото

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування заради звільнення всіх українських політв'язнів в РФ.

Про це говориться в записці Сенцова, яку опублікував ресурс "Медіазона".

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і який знаходиться в колонії міста Лабитнангі, оголошую безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. Разом і до кінця. Слава Україні!", - написав режисер.

Фото: zona.media

Адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що його підзахисний готувався до голодування близько півтора місяців.

"Він відмовився від продуктових передач, від магазину в колонії, перейшов на баланду і їв мінімальну кількість їжі, готуючи організм до голодування, яке оголосив після підготовки", - сказав він.

Крім того, Сенцов написав заяву про голодування начальнику колонії. У документі він вказав вимогу - звільнити 64 українських політв'язнів.

За словами адвоката, в колонії вмовляли Сенцова припинити голодування.

"Він заявив у відповідь, що голодовка буде йти до переможного кінця: або він загине, або його вимоги почнуть виконуватися. Про власному звільнення він не вимагав. Йдеться виключно про звільнення політв'язнів", - зазначив Дінзе.

На даний момент Сенцов знаходиться в ізольованій камері, де стан його здоров'я контролює медик. Стан режисера стабільний.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ по врегулюванню на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що українська сторона готова передати 20 росіян, які містяться в українських в'язницях, заради звільнення Сенцова, Кольченка та інших в'язнів Кремля.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: