RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, що загрожує капітану українського корабля, затриманому ФСБ біля Криму

Капітану українського риболовецького судна "ЯМК-0041", затриманому співробітниками прикордонної служби ФСБ РФ на початку травня біля берегів окупованого Криму, загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє "Інтерфакс", з посиланням на прикордонне управління ФСБ РФ.

"Йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. У разі доведення провини Новицькому загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. В даний час затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання", - йдеться в повідомленні.

Проти капітана українського риболовецького судна "ЯМК-0041" (порт приписки - Очаків), затриманого 4 травня російськими прикордонниками в Чорному морі на захід від мису Тарханкут, порушили кримінальну справу про браконьєрство.

Як стверджують росіяни, у рибалок вилучили кілометри мереж і рибу. Судно і екіпаж, що складається з п'яти громадян України, доставили на територію анексованого Криму.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прикордонні сторожові кораблі ЧФ РФ з 30 квітня почали масово зупиняти в Азовському морі і Керченській протоці судна, які прямують в Україну.