RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Авіакатастрофа з сотнею загиблих на Кубі: з'явилися нові відео і дані про причини трагедії

На борту літака Boeing 737, який розбився незабаром після зльоту з аеропорту Гавани (Куба), знаходилися 110 осіб.

Про це повідомила мексиканська компанія Global Air, у якій Cubana de Aviacion орендувала літак. На борту знаходилися 110 людей - 104 пасажири і шість членів екіпажу.

Незабаром після події стало відомо, що четверо людей залишилися живі. Троє жінок були доставлені в реанімаційні відділення лікарень. У постраждалих множинні переломи, гематоми і опіки. Чоловік помер по дорозі в клініку.

За даними міністерства транспорту Мексики, літаку було 39 років, але він мав дозволу на роботу.

За даними Telegram-каналу Вартовий, слідство розглядає відразу кілька причин катастрофи літака.

"Раптовий найсильніший боковик (бічний вітер), який пілоти не встигли парирувати і "хапнули" площиною об землю. Боковики бувають майже при кожній вашій (ага, саме вашій, читач) зльоті-посадці, але тут міг бути дуже сильний + пілоти проґавили.

- Тейлстрайк (удар хвостом об ЗПС у момент зльоту), після чого хвіст відлетів (так буває не завжди) і літак зруйнувався. На жаль, на 10 тейлстрайків, коли залишаються вм'ятини (загиблий від вибуху рейс "Когалимавіа" в Єгипті пережив тейлстрайк і літав потім) - 1 смертельний.

- зграя птахів в двигуни

- людський фактор (помилка пілота). Наприклад, не та швидкість, неправильне рішення про зліт на v1 (швидкість прийняття рішення), неправильні дії в кабіні (градуси механізації, тяга, так хоча б неправильно "прикрилися" від бокового вітру)", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі потрапило перше відео з місця аварії Boeing 737 на Кубі.