RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Заслужив премію Дарвіна: з'явилися цікаві дані про вбитого на Донбасі найманця "Мамая"

Ліквідація ватажка банди бойовиків ДНР "П'ятнашка" Олега Мамієва ("Мамая") заслуговує премії Дарвіна за найбезглуздішу смерть.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав український журналіст Юрій Бутусов.

Відзначається, що Мамієв народився в 1977 році, в 2008 став російським найманцем в Грузії, а в 2013 взяв непосильну іпотеку, через яку через рік почалися судові прерії. Щоб не платити іпотеку, він втік на територію, де не діють закони РФ, - дав себе завербувати спецслужбам і відправився на Донбас.

У Донецьку "Мамай" завів квартиру і будинок, став жити з однією з місцевих мешканок, - адже в "республіці" досить автомата, щоб отримати житло.

Бутусов звернув увагу також на обставини смерті терориста. Так, Мамієв вирішив покрасуватися перед знімальною групою російських пропагандистів ВГТРК, не надів шолом, сам повіз їх на передові позиції під Авдіївку, а також надів жилет без бронепластин, щоб краще виглядати в камері.

"Адже Мамієв знає, що кар'єру у окупантів найкраще роблять телегерої - "Моторола" та "Гіві" були продуктом пропаганди російського ТБ, їх вигадали російські пропагандисти. І таку ж славу, щоб замінити ліквідованих комбатів хотів добути і сам Мамієв", - розповів журналіст.

Крім того, щоб пропагандисти могли зафіксувати обстріл, бойовики спеціально спровокували сили української армії на вогонь у відповідь.

"По позиціях найманців почала прилітати "ответка". Мамієв якраз це і хотів показати Сладкову - як українці його обстрілюють. Тому, як тільки кілька гранат автоматичного гранатомета АГС-17 розірвалися в траншеї, Мамієв повів туди російських телевізійників, - написав Бутусов. - Поранений російський відеооператор Дмитро Видрін розповів, що Мамієв сказав: "Підемо, я покажу тобі що зробив АГС з окопами. Це були його останні слова. Вони пройшли три метри, і все".

"Мамієв отримав проникаючі поранення в голову, груди і живіт. Якби у нього була каска і бронепластини, то шанси на порятунок ще могли б бути, але, на щастя, Мамієв про безпеку не подумав, і став продуктом природного відбору", - додав журналіст.

"Російське телебачення приїхало зняти репортаж про живого героя, а вийшло навпаки - репортаж про мертвого найманця. Але телеканал "Росія" це не стурбувало. Ну і про іпотечний борг Мамієва на 30 тисяч доларів, які він не виплатив, "Росія" теж нічого не сказала - щоб не сказати очевидне. Що на війну в Україні Путін відправляє насамперед тих, на кого є компромат, хто нічого не досяг в житті і кому просто потрібні гроші. Репортаж про ліквідацію Мамієва показує, що вища форма еволюції російського окупанта - це добриво чорнозему", - резюмував Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео з постраждалими в результаті вибуху пропагандистами Кремля.