RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Гаряча війна": Волкер чітко назвав винуватця загострення на Донбасі

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України, Курт Волкер, заявив що війна на Донбасі перейшла в активну фазу і пряму відповідальність за це несе Росія.

Про це він розповів міжнародним журналістам на брифінгу в Лондоні, передає "Крим.Реаліі".

"Це все ще дуже гаряча війна. Минулого тижня фактично був рекорд за кількістю порушень перемир'я. За підрахунками ОБСЄ - сім тисяч за тиждень, це досить значна кількість", - зазначив Волкер.

Також він звернув увагу на те, що війна на Донбасі часто зникає з перших шпальт світової преси, проте її важливість від цього не зменшується. Руйнування інфраструктури, постійні обстріли і погіршення соціального становища мирного населення вимагають термінового вирішення конфлікту, і ключі до його завершення знаходяться у Росії.

"Немає тут ніякої двозначності. Сили (які протистоять Україні - ред.) знаходяться під прямим командуванням і контролем Росії. І два політичних утворення ("ДНР" і "ЛНР" - ред.) повністю утримуються Російською Федерацією з того часу, як вони були утворені, включаючи фінансування. Отже, Росія несе пряму відповідальність за цей конфлікт", - заявив спецпредставник.

Нагадаємо, докладніше про загострення бойових дій на Донбасі і плани Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Мета Кремля - не ДНР-ЛНР: у Москви є кілька варіантів для України.