RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Одесі затримали пропагандистку бойовиків ДНР-ЛНР: опубліковано фото

В Одесі Служба безпеки України затримала жінку-агітатора, яка звинувачується в розповсюдженні через Інтернет антиукраїнських і популяризуючих бойовиків "ДНР-ЛНР" матеріалів.

Про це на своїй Facebook сторінці повідомляє прес-служба Управління СБУ в Одеській області.

"Співробітники спецслужби під процесуальним керівництвом прокуратури викрили жительку Одеси, яка через російські соцмережі поширювала матеріали антиукраїнського характеру. Зокрема, правоохоронці встановили, що жінка регулярно розміщувала на персональних сторінках матеріали із закликами до зміни державного кордону та конституційного ладу України і популяризацією терористичних організацій "ДНР-ЛНР". Інформацію агітатор отримувала з російських пропагандистських Інтернет видань і сайтів бойовиків з тимчасово окупованих територій", - йдеться в повідомленні.

За місцем проживання підозрюваної були проведені обшуки, в ході яких співробітники СБУ вилучили кілька мобільних гаджетів і комп'ютерну техніку з доказами розміщення сепаратистських матеріалів. Слідчими Управління СБУ в Одеській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Затриманої оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в СБУ відзвітували про розкриття діяльності мережі підконтрольних Росії медіаструктур. Був затриманий журналіст "РИА Новости Україна" Кирило Вишинський.