RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Людей тримають у страху і забороняють лікуватися: в Україні розгорається скандал навколо небезпечної секти

У Рівному розгорається скандал навколо незареєстрованої офіційно секти "Коло слухачів", яка діє вже п'ять років.

Про це повідомляють "Факти".Відзначається, що лідер секти нібито називає себе Ісусом Христом, вимагає від адептів гроші і забороняє медикаментозне лікування. Через неї розпадаються сім'ї, а успішні бізнесмени стають банкрутами.

"Людей тримають у страху. На лекціях проповідник Петро О. (прізвище не публікується з етичних міркувань, - ред.) називав себе Ісусом Христом у четвертому втіленні. За кілька років все моє майно - земля, автомобіль, будинки, квартира - стали власністю його сім'ї. Коли я відмовився його фінансувати, дружина пішла від мене і забрала дітей. Вона вважає: все, що ми заробили за двадцять років, належить О., оскільки він - син Божий. Лекції проходили в поліклініці в присутності заступника головлікаря, його родичів і ряду відомих у місті людей", - розповів у минулому успішний бізнесмен Анатолій Ясковець, що став жертвою секти.

За словами інших учасників секти, в ній - близько ста груп. При цьому її лідер називає православ'я шкідливою вигадкою, медицину - нечистю, а гроші, золото - злом і закликає віддавати цінності йому.

Уточнюється, що правоохоронці з 2014 року розслідують вісімнадцять кримінальних проваджень, що мають стосунок до цієї секти. У тому числі за фактами: створення релігійної організації і проведення обрядів, які завдають шкоди здоров'ю та практикують статеву розбещеність, шахрайство в особливо великих розмірах, підроблення документів. Розслідування проваджень перебуває на різних стадіях, але потерпілі сподіваються, що всі вони завершаться судовими вироками.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розповіли про шахраїв у поїзді з Києва на Донбас і показали відео з ними.