RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Росспівробітництво" і дипломата РФ викрили в антиукраїнській діяльності в Одесі: фото

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) викрили в антиукраїнській діяльності в Одесі "Росспівробітництво" і російського дипломата.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Так, встановлено непоодинокі факти використання спецслужбами РФ представників "Росспівробітництва" в Генеральному консульстві Росії в Одесі для здійснення діяльності на шкоду Україні.

Зокрема, під прикриттям реалізації т.зв. "гуманітарних і соціальних програм РФ" при координації російської розвідки в антиукраїнську діяльність залучалися українці, в першу чергу - члени та лідери проросійських громадських об'єднань і рухів.

Крім цього, викрито російського дипломата і громадянин України, які в інтересах "Росспівробітництва" здійснювали пошук і відбір жителів придністровського регіону Республіки Молдови для їх подальшої незаконної легалізації на території України та інших країн шляхом виготовлення підроблених документів про правовий статус особи, освіту, довідок з місць роботи, посвідчень УБД і так далі.

Відзначається, що за діяльність, несумісну зі статусом консульської посадової особи, російський дипломат оголошений "персоною нон-грата". Його пособника - громадянина України, жителя Одеської області - в травні цього року Приморський районний суд Одеси визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Фото: censor.net.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше активісти радикальної організації С14 навідалися з візитом у Російський центр науки і культури (Росспівробітництво) в Києві.