RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Загострення в Азовському морі: ФСБ блокувала кораблі, що рухалися в Маріуполь

В ніч на понеділок, 4 червня, прикордонники ФСБ РФ в Азовському морі блокували на кілька годин хорватський та український суховантажі, які прямували до Маріуполя.

Про це повідомив журналіст і керівник проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

За його даними, хорватський суховантаж SOUTHERN BREEZE (IMO 9437763), який прямував до Маріуполя, був затриманий 3 червня близько 22:30 в акваторії Азовського моря. Через 4 години його відпустили.

Крім того, українське судно SELECTA (IMO 9424807), яке також прямувало до Маріуполя, між 00:30 і 1:30 здійснювало дивні маневри, які, на думку журналіста, дозволяють припустити, що корабель йшов від переслідування російських силовиків.

"Можна лише припустити, що судно уходило від переслідування. На користь цієї версії говорить те, що це судно належить українському власнику - INTRESCO LTD-UKE Odessa. Але все ж-таки зупинилося та стояло в Азовському морі 3 години - між 02:30 та 05:30", - додав Клименко.

Нагадаємо, докладніше про ситуацію в Азовському морі і активізацію російських прикордонників читайте в матеріалі "Апострофа": Загострення в Азовському морі: як далеко зайдуть війська Путіна.