RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Дурять літніх жінок: в мережі розповіли про нову схему шахраїв

В Україні активізувалися небезпечні шахраї, які наживаються на пенсіонерах під приводом продажу дорогого посуду.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала український фотограф Наталія Шумова.

Відзначається, що у Шумової таким чином обдурили маму, - та гуляла разом з собакою дорогої породи, коли біля неї зупинився іноземець солідного виду на іномарці і запропонував купити набір посуду Zepter і пилосос, які він не може вивезти, оскільки начебто поспішає в аеропорт.

"Іноземець сказав, що у неї дорога собачка, ось він і звернувся до неї, вирішив, що вона солідна дама. Потім показав їй свій чеський паспорт, щоб вона переконалася, що він не бреше. І цінник на коробці з посудом з сумою 1600 євро. І сказав, що віддасть за будь-яку суму, так як йому не вигідно платити мито за товар. Мама сказала, що гроші не з собою, і він запропонував піти за ними додому", - написала жінка.

На її думку, мати піддали дії гіпнозу, оскільки та повірила і дійсно привела незнайомця до себе додому, де віддала всі наявні готівкові кошти, - $200 (близько 5,2 тисячі грн) і 500 гривень.

Пізніше з'ясувалося, що посуд, - китайська підробка, а в мережі пишуть про безліч аналогічних випадків шахрайства.

"Попередьте своїх рідних. Адже працюють профі, у яких усе схоплено, і вони вибирають в жертви літніх наївних жінок, нездатних себе захистити", - підсумувала Шумова.

"Мені років 7 тому так чувак намагався напарити костюми", "2 місяці тому до мене підійшов такий же аферист. Але я змогла позбутися від нього", "Нашу бабулю покійну так на $500 розвели, пару років назад", "4 роки тому дідуся мого так нагріли на 5000 грн. Посуд поржавів після першого миття", - прокоментували інцидент в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одесі затримали банду шахраїв, які ошукали городян майже на 700 тисяч гривень, - зловмисники пропонували "акції на спеціальні купони", після чого виманювали всі гроші прямо вдома або на вулиці.