RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Було смішно, що вибрали мене: "кілер" Бабченка розповів, як йому замовили вбивство

Колишній учасник АТО Олексій Цимбалюк здивований, що саме його обрали виконавцем інсценованого "вбивства" відомого російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він розповів в інтерв'ю BBC Україна.

Цимбалюк розповів, що раніше не знав, ким є Бабченко, і тільки подивившись його профіль у Facebook зрозумів, наскільки він налаштований проти президента РФ Володимира Путіна.

"Мені, чесно кажучи, було навіть смішно від того, що він вибрав для цього вбивства саме мене, - розповів він. - Людина вважала, що може мною маніпулювати. Що можна зіграти на моїй нелюбові до Росії, щоб я просто вбив росіянина, будь-якого".

За його словами, замовник знав, що колишній боєць АТО технічно здатний "дуже добре" виконати подібну роботу.

Так, відбулася зустріч з можливим організатором вбивства Борисом Германом.

"Ми зустрілися на парковці одного з торгових центрів. Я сів у його автомобіль. Ми поїхали, на ходу розмовляли. Розмова стосувалася списку майбутніх жертв. Імена не називалися, але список, з його слів, на той час виріс з 30 до 60 цілей. Для мене це, якщо чесно, звучало як розмова якогось маніяка. Я отримав аванс, це зафіксовано на відео, яке продемонструвала СБУ. Мені було передано 14 тисяч доларів. Тисячу доларів він утримав для того, щоб згодом передати мені пістолет - я його в нього мав купити", - продовжив Цимбалюк.

Він зауважив, що вибір способу вбивства журналіста повністю віддали на його розсуд: "Я ще при першій розмові запитав, чи є якісь особливі побажання: стріляти, підривати? Сказали, що замовнику абсолютно все одно. Головне - щоб просто був мертвий, і пошвидше".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували розстрільний "список 47", достовірність якого підтвердили в СБУ.