RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Провокації Росії в Азовському морі: названо способи вирішення проблеми

Україні необхідно негайно здійснити ряд дій, для того щоб захиститися від агресивних дій РФ в Азовському морі.

Про це повідомляють експерти фонду "Майдан закордонних справ", передає ZN.ua.

За їх словами, фахівці з міжнародного морського права і військові, імена яких не називаються, розробили перелік необхідних заходів для подолання "азовської кризи".

Перш за все, Україна повинна ініціювати скликання засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з підготовкою РФ нової військової операції в районі Бердянська-Маріуполя.

Також необхідно негайно денонсувати договір між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки та міжвідомчі угоди щодо рибальства.

Після цього відбувається одночасно оголосити в Азові територіальне море, внутрішні води і виняткову морську економічну зону; взяти під охорону ДПСУ і ЗСУ територіальні води, забезпечити патрулювання морської охорони.

Потрібно відпрацювати з країнами-партнерами введення санкцій проти всіх портів РФ в Чорному і Азовському морях в зв'язку з їх участю в постачанні військ в окупований Крим і в схемах обходу міжнародних санкцій.

Крім того, варто запропонувати партнерам створити міжнародне військово-морське з'єднання спеціального призначення для захисту морської та прибережної інфраструктури. Після потрібно створити в найкоротші терміни військово-морські корабельні угруповання адекватні до наявних загроз на обох операційних напрямках - Азовське і Чорне моря.

Детальніше про провокації Росії в Азовському морі читайте в матеріалі "Апострофа": Путін знову погрожує Україні: є регіон небезпечніше Донбасу.