RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Вночі згорів найбільший дерев'яний храм Західної України: фото і відео з місця пожежі

У ніч на понеділок, 11 червня, в Новиці Калуського району Івано-Франківської області згорів Спасо-Преображенський храм УПЦ КП, який був найбільшим дерев'яним храмом Західної України.

Відповідні фото і відео було опубліковано в мережі.

Відзначається, що місцеві ще до приїзду бійців ДСНС кинулися гасити полум'я, однак, дерев'яні конструкції швидко згоріли, і від храму залишилося одне попелище.

Паламар храму стверджує, що ввечері після зборів з батюшкою перевірив всі кануні столи, і на жодному з них вже не горіли свічки, а близько другої години ночі йому зателефонували, розповіли, що церква у вогні.

Пожежу гасили 28 чоловік особового складу ДСНС і вісім одиниць пожежно-рятувальної техніки, в 3:47 пожежу вдалося локалізувати. Врятували одну допоміжну будівлю церкви, дзвіницю і п'ять розташованих поруч будинків, - будівля церкви площею в 250 квадратних метрів повністю згоріла.

Варто зауважити, що Спасо-Преображенський храм збудували під керівництвом тодішнього сільського священика Петра-Богдана Соловія і освятили в 1938 році, - будівля була найбільшою дерев'яною в регіоні і була пам'яткою містобудування і архітектури місцевого значення.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 10 червня у Львові горіли будівлі, що належать Міністерству оборони України.